Trei bombe de aruncător, descoperite de un detectorist amator

Marți, 11 Aprilie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Trei bombe de aruncator  descoperite de un detectorist amator | imaginea 1 Sâmbătă, 8 aprilie a.c., în jurul orei 15:00, un cetățean aflat în localitatea Bărboși, comuna Hoceni, care executa cercetări cu un detector de metale a descoperit trei bombe de aruncător, calibrul 80 milimetri.

Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată, bărbatul a anunțat de urgență organele abilitate. Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit cu promptitudine folosind autospeciala pentru intervenții pirotehnice.

Pirotehniștii au ridicat cele trei bombe de aruncător și au continuat cercetările într-un perimetru stabilit. După trei ore și jumătate, pirotehniștii au mai găsit încă 1016 cartușe. Pirotehniștii au transportat în condiții de maximă siguranță, în vederea depozitării și distrugerii, toată muniția găsită.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui recomandă cetățenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu miște de pe locurile pe care se află, elementele de muniție descoperite;
  • să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici(societățile ce au ca activitate colectarea materialelor feroase), elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.