Trei mașini au ars într-un incendiu violent

Luni, 03 Aprilie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Trei masini au ars intr un incendiu violent | imaginea 1 Trei autoturisme și bunurile care se aflau în garaj, dar și într-o anexă au ars, duminică după-amiază, 26 martie a.c., în localitatea Mirău din comuna Stoenești. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor, însă incendiul era violent.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau generalizat garajul și anexa, arderea fiind întreținută de vânt. Incendiul a fost stins în aproximativ două ore și, cel mai probabil, a fost provocat de un scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.