Un weekend plin…de muniție

Duminică, 30 Aprilie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Un weekend plin   de munitie | imaginea 1 Echipajul pirotehnic al ISU Harghita a avut un weekend plin…de muniție.

Vineri, 21 aprilie a.c., în jurul prânzului, a fost mobilizat pe strada Băilor, din municipiul Miercurea Ciuc, în curtea unui depozit, unde au identificat și transportat, la depozitul special amenajat, un cartuș de infanterie calibru 7,92 mm.

Sâmbătă seara, 22 aprilie a.c., echipajul pirotehnic s-a deplasat în localitatea Livezi-Ciuc pentru a ridica un element de muniție, găsit în urma unor lucrări agricole de către o persoană din sat, în grădina casei.

Aceștia au identificat elementul ca fiind o bombă de aruncător cal. 50 mm, provenind cel mai probabil din cel de-Al Doilea Război Mondial, care a fost ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, urmând să fie distrus ulterior.

Se adresează mulțumiri, pe această cale, populației că răspunde pozitiv apelurilor pompierilor și îi anunță în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice.

Dacă găsiți obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele, este necesar să:

  • nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost descoperite;
  • nu le introduceţi în foc;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
  • nu ridicaţi, nu transportaţi şi nu introduceţi muniţiile în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
  • nu demontaţi şi nu predaţi la operatori economici specializaţi muniţii neexplodate în scopul valorificării ca deşeuri metalice;
  • nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente;
  • în zona în care se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri, săpat;
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu aceste elemente de muniţie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.