Duminică de foc pentru pompierii covăsneni

Duminică, 21 Mai 2023Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Duminica de foc pentru pompierii covasneni | imaginea 1 Echipaje operative cu 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au intervenit în cursul zilei de duminică, 14 mai a.c., pentru stingerea a patru incendii izbucnite pe raza localității.

În jurul orei 02:00, salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în localitatea Sfântu Gheorghe. În urma evenimentului, a fost afectată o magazie confecționată din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cauza probabilă fiind efectul termic provenit de la o țigară nestinsă.

În jurul orei 08:00, a avut loc un incendiu, care s-a manifestat la subsolul unei locuințe abandonate în localitatea Sfântu Gheorghe. Jarul, provenit cel mai probabil de la o țigară nestinsă, a dus astfel la aprinderea materialelor textile din interiorul locuinței. Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

În jurul orei 21:00, o stivă de lemne a fost cuprinsă de flăcări în localitatea Sfântu Gheorghe în urma unei țigări nestinse corespunzător. De asemenea, în jurul orei 23:00, un alt incendiu s-a produs la o locuință în localitatea Zălan.

La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, s-a constatat faptul că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperișul bucătăriei de vară. Acesta a pornit cel mai probabil ca urmare a utilizării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire. În urma evenimentelor, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.