Felicitări, Marius, Florin și Nicu!

Vineri, 05 Mai 2023Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Felicitari  Marius  Florin si Nicu | imaginea 1 ”Fiecare caz are particularitățile lui și îl tratăm cu aceeași implicare”, spune Marius, decanul de vârstă al echipajului SMURD de prim-ajutor. ”Sunt situații când cei care ne solicită ajutorul au nevoie, pe lângă acordarea primului ajutor, să simtă că sunt ascultați și asta îi ajută cumva să-și revină…”

S-a primit pe adresa de e-mail o scrisoare de mulțumire din partea unei doamne din municipiul Bistrița, care, după ce a trecut prin clipe grele și a apelat la paramedicii bistrițeni, a vrut să le transmită colegilor un gând bun.

Pentru salvatori, cuvintele dumneaei îi ambiționează și totodată îi felicită pe cei trei colegi care au dat dovadă de empatie, atât de importantă în domeniul lor de activitate. Redăm, mai jos, o parte din mesajul primit:

”Mă numesc Maria M. și am vârsta de 66 ani. În noaptea de 26-27.04.2023, în jurul orei 02.30, m-am trezit având o stare de rău general și fiind singură acasă, am apelat numărul de urgență 112. Cei care mi-au preluat apelul au fost foarte amabili, rugându-mă să rămân in apel până sosește echipajul, ținând cont că eram singură acasă.

La scurt timp, au sosit paramedicii care m-au consultat și, deși sugestia lor a fost să merg la spital, mi-au înțeles argumentele și mi-au făcut recomandări privind ameliorarea stării mele de sănătate în condițiile de acasă, urmând ca a doua zi să consult medicul și să-mi fac analizele recomandate.

La ameliorarea stării mele de sănătate din acea noapte a contribuit și modul lor de relaționare, blând, înțelegător și cu argumentele profesionale și umane cu care m-au întreținut…”

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.