Grenadă de mână defensivă, descoperită în timpul unor lucrări agricole

Vineri, 05 Mai 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Grenada de mana defensiva  descoperita in timpul unor lucrari agricole | imaginea 1 O grenadă de mână defensivă a fost descoperită, miercuri după-amiază, 3 mai a.c., de un localnic care desfășura lucrări agricole pe un teren din localitatea Văculești. Acesta a realizat pericolul și a sunat la 112 pentru a solicita sprijinul pirotehnicienilor din cadrul ISU Botoșani.

Echipa pirotehnică a stabilit că grenada avea focosul retezat și putea exploda la orice acțiune mecanică. Aceasta a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

❗️ATENȚIE❗️Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.