Incendiu de apartament stins rapid de pompierii alexăndrineni

Miercuri, 31 Mai 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendiu de apartament stins rapid de pompierii alexandrineni | imaginea 1 Miercuri, 24 mai a.c., într-un bloc de apartamente din centrul municipiului Alexandria s-a declanșat un incendiu, cu pericol de dezvoltare la bunurile din interiorul acestuia. Datorită intervenției prompte a pompierilor, flăcările au fost ținute sub control și stinse înainte de a produce pagube materiale mari.

Echipajele de intervenție au fost mobilizate într-un timp record și au sosit la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Fără ezitare, pompierii au intrat în apartament, care era inundat cu fum, pentru a fi siguri că nicio persoană nu se află în interior, cu toate că vecinii precizaseră că aceștia au plecat de acasă.

Incendiul, care a distrus câteva elemente de mobilier din sufragerie, un întrerupător electric și zugrăveala de pe pereții acelei încăperi, a fost stins în limitele găsite, în mai puțin de 30 de minute. Salvatorii au procedat apoi pentru ventilarea spațiilor, astfel încât proprietarii să se poată întoarce, în condiții de siguranță, la locuința lor.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit electric.

RECOMANDĂRI

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

  • efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
  • la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
  • nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.