Incendiu devastator la un service auto din Drobeta Turnu Severin

Vineri, 05 Mai 2023Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendiu devastator la un service auto din Drobeta Turnu Severin | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au gestionat 50 de intervenții în situații de urgență, în acest weekend prelungit.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a șase incendii, acordarea îngrijirilor medicale victimelor a două accidente rutiere, degajarea unui element de acoperiș, dar și pentru deblocarea ușii unui apartament. Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 40 de persoane, în urma apelurilor primite prin 112.

În perioada de referință, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a șase incendii, cinci dintre acestea izbucnite la o casă, un service auto, o butelie și două autoturisme, iar unul manifestat la vegetație uscată.

Pentru stingerea incendiului izbucnit la un service auto, situat pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost mobilizați 60 de pompieri, cu șapte autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială CBRN, o autoscară, o descarcerare, dar și patru lucrători de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Astra Rail cu o autospecială de stingere.

La sosirea echipajelor la locul producerii evenimentului, incendiul se manifesta violent la întreaga clădire cu pericol de propagare la vecinătăți. În teren, s-a deplasat și grupa operativă a unității pentru coordonarea și conducerea intervenției.

Misiunea de localizare și stingere a incendiului a fost una dificilă, având în vedere suprafața mare de manifestare, circa 600 mp, dar și pericolul producerii unei explozii, în interior aflându-se recipiente sub presiune și materiale combustibile, iar în apropiere fiind situată o stație PECO, care comercializa și butelii.

Pagubele materiale au fost însemnate, întregul acoperiș, cu o suprafață de circa 400 de metri, fiind cuprins de flăcări. Au ars: un autoturism, aflat în interior, panouri solare, mobilier, 300 de cauciucuri, 40 de seturi jante auto, fiind degradate mai multe echipamente și aparatură.

Flăcările au afectat și o unitate de alimentație publică, alipită construcției, care a înregistrat pagube materiale însemnate: acoperișul pe o suprafață de circa 250 mp, obiecte de mobilier, aparatură electrică și electrocasnică. Totodată, s-au degradat mai multe încăperi și stocul de marfă. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Marți, 02 mai a.c., specialiști din cadrul ISU Mehedinți s-au deplasat la locul evenimentului în vederea cercetării cauzei probabile de izbucnire a incendiului, aceasta fiind în curs de stabilire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.