Misiuni de patrulare, în vederea prevenirii incendiilor de vegetație

Luni, 01 Mai 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Misiuni de patrulare  in vederea prevenirii incendiilor de vegetatie | imaginea 1 Aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, lăstăriș, dar și deșeuri din material platic au ars, sâmbătă după-amiază, 29 aprilie a.c., pe un teren din localitatea Novaci. Incendiul se manifesta departe de case sau de alte proprietăți.

La caz, s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriștilor și a vegetației uscate, în perioada următoare, vor fi intensificate acțiunile de informare preventivă, în vederea conștientizării riscului generat de aceste incendii.

De asemenea, vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situații de urgență care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atragând atenția asupra faptului că arderea vegetației uscate este interzisă.

Pompierii giurgiuveni atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.