Noi elemente de muniție descoperite la Iași

Luni, 01 Mai 2023Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Noi elemente de munitie descoperite la Iasi | imaginea 1 Lucrările agricole scot la suprafață diverse sortimente de muniție.

După aproximativ 9 ore de asanare a 500 de metri pătrați de teren, în localitatea Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, alte 27 de elemente de muniție (24 bombe de aruncător, 2 proiectile și o grenadă) au fost identificate de către echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri Iași.

Tot sâmbătă, 29 aprilie a.c., echipa pirotehnică a asanat terenul, după două solicitări prin apelul unic de urgență 112, în localitățile Brătuleni și Ruginoasa, unde au fost descoperite 2 proiectile și 2 focoase.

Pompierii recomandă cetățenilor ca în cazul în care descoperă elemente de muniție neexplodată sau iau la cunoștință despre existența lor, să anunțe imediat evenimentul prin SNAU 112. Pentru evitarea unor tragedii atunci când descoperiți elemente de muniție neexplodată actionați astfel:

  • nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați, nu introduceți munițiile neexplodate în locuințe;
  • nu aruncați munițiile la fier vechi și nu le predați la societățile colectoare;
  • nu lăsați copiii să se joace cu muniția;
  • la sosirea organelor specializate indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă;

Când se execută lucrări și se depistează, cu ocazia săpăturilor, muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță evenimentul la 112.

Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către echipele pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatura specială pentru această misiune periculoasă. NU UITAȚI! Pentru a evita producerea unor tragedii este deosebit de important să respectați regulile de comportament atunci când este găsit un element de muniție neexplodat!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.