O intervenție atipică, dar nobilă pentru pompierii prahoveni

Duminică, 21 Mai 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

O interventie atipica  dar nobila pentru pompierii prahoveni | imaginea 1 Totul a început cu un apel primit în dispeceratul ISU Prahova din partea unei doamne care a observat de la fereastra locuinței faptul că o pasăre se zbătea între crengile unui copac.

Colegii din dispecerat au tratat cu maximă seriozitate acest apel și au considerat că este o adevărată situație de urgență. Au sfătuit-o pe doamnă să apeleze numărul de urgenţă 112, astfel încât să poată fi trimis un echipaj de intervenție la locul indicat.

Imediat, a fost dată alarma și colegii de la Detașamentul 1 de Pompieri Ploiești au ajuns în cel mai scurt timp la locul intervenţiei, cu o autospecială de salvare de la înălțime. Au identificat pasărea rănită, au recuperat-o și s-au întors la unitate, unde au îngrijit-o cu atenție și compasiune.

Colegii din dispecerat au luat legătura cu Primăria Ploiești, apoi cu reprezentanți ai Parcului Bucov, aceștia din urmă fiind cei care vor prelua pasărea și îi vor oferi îngrijirea adecvată.

Nu se cunoaște cu exactitate specia din care face parte, însă este posibil să fie vorba despre o coțofană, posibil chiar ocrotită prin lege. Indiferent de situație, salvarea unui suflet este ceea ce aduce putere și determinare pompierilor, ceea ce îi face să nu simtă dificultatea intervențiilor și să se autodepășească în mod constant.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.