Proiectil exploziv, descoperit în Balta Ialomiței

Miercuri, 17 Mai 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Proiectil exploziv  descoperit in Balta Ialomitei | imaginea 1 În data de 13 mai a.c., ora 19.00, un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pe terenul agricol din baltă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibrul 34 de milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetățean, în timp ce se efectua lucrări agricole în baltă.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, aceştia au adus la cunoştinţă unor persoane adulte, care au anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit prompt cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite;
  • să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.