Respect, Locotenent Ionuț Dan!

Luni, 01 Mai 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Respect  Locotenent Ionut Dan | imaginea 1 𝗣𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘂𝗻 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿, 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗮̆ 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮̆ 𝗻𝗶𝗰𝗶𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮̆.

Joi, 28 aprilie a.c., pompierul timișean, 𝒍𝒐𝒄𝒐𝒕𝒆𝒏𝒆𝒏𝒕 𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝑫𝑨𝑵, locțiitorul comandantului Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, a avut o zi plină. Pe lângă coordonarea activităților de la subunitate, acesta a condus și mai multe intervenții. Însă ziua lui de muncă nu avea să se încheie la ora 16:00.

În drum spre casă, Ionuț a oprit pentru câteva cumpărături la un magazin. De cum a intrat, o angajată l-a zărit și a apucat să i se adreseze, spunând: “𝑀𝑎̆ 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑎𝑡̦𝑖? 𝑀𝑖-𝑒 𝑟𝑎̆𝑢!”, prăbușindu-se apoi. Pompierul a lăsat coșul și întinzând mâna, a prins-o la timp. „𝐴 𝑙𝑒𝑠̦𝑖𝑛𝑎𝑡. 𝐼̂𝑖 𝑣𝑜𝑖 𝑎𝑐𝑜𝑟𝑑𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑜𝑟.”

Ionuț a așezat-o pe femeie în poziția laterală de siguranță, i-a verificat pulsul și a început să vorbească cu ea. În câteva momente, tânăra deschise ochii, ridică uşurel capul, de parcă s-ar fi trezit tocmai atunci din somn. “𝑀𝑖-𝑒 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑟𝑎̆𝑢 𝑠̦𝑖 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑎𝑚𝑒𝑡̦𝑖𝑡𝑎̆!”, zise ea neliniștită.

Exprimând siguranță pe chip, Ionuț i-a răspuns: “E ok, rămâneți liniștită, vă rog! Sunt 𝑝𝑜𝑚𝑝𝑖𝑒𝑟 și vă acord primul ajutor medical până va sosi o ambulanță.” Ionuț a solicitat o ambulanță prin apel la 112 și a rămas cu colegii paramedici până ce femeia a fost preluată și transportată la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.