Salvare la înălțime

Vineri, 12 Mai 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Salvare la inaltime | imaginea 1 Pentru pompierii hunedoreni, săptămâna nu putea să se încheie altfel decât cu o salvare. Și nu orice salvare, ci una de la o înălțime de mai bine 5 metri…

Pe înserate, Pic și Poc, doi pisici de câteva săptămâni, au început să miaune din răsputeri, tocmai din scorbura unui copac, dintr-un cartier al Hunedoarei. Nu se știe dacă acolo s-au născut sau mama lor i-a ascuns în acel loc pentru a-i proteja, dar cert este faptul că rămăseseră singuri și înfometați de mai multă vreme.

Ajunși de urgență la locul solicitării, salvatorii au întins scara și unul dintre ei a reușit cu multă dibăcie să-i “pescuiască” din scorbură. În câteva minute, micuții au fost coborâți în siguranță, în aplauzele doamnelor care sunaseră la 112 pentru a cere ajutorul și a altor spectatori.

Apoi, Pic și Poc care cu siguranță suferiseră atacuri de panică, au fost “evaluați medical” și dezmierdați la fața locului, de către toți cei prezenți și ulterior au fost transportați în casa unei doamne, iubitoare de animale, urmând ca mâine să ajungă și la un cabinet veterinar pentru îngrijiri de specialitate.

Iar pentru salvatori, Pic și Poc sunt dovada grăitoare a principiului că fiecare viață valorează mult și fiecare făptură merită orice efort, pentru a fi salvată la nevoie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.