Salvarea unui cățel, printre intervențiile pompierilor călărășeni

Vineri, 05 Mai 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Salvarea unui catel  printre interventiile pompierilor calaraseni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 63 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 63 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 55 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la patru accidente rutiere.

În această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată, stuf sau resturi menajere. De asemenea, un echipaj profesionist de salvatori a fost solicitat pentru degajarea unui copac căzut din cauza vântului pe o bandă a unui drum judeţean, acesta fiind degajat fără a fi înregistrate alte evenimente nedorite.

La solicitarea unei persoane din comuna Vasilaţi, un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Olteniţa s-a deplasat cu o autospecială la locul solicitării pentru salvarea unui căţel căzut într-un puţ, care avea o adâncime de aproximativ 10 metri. Patrupedul a fost extras nevătămat de către pompieri şi ulterior redat proprietarilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.