Tragedie pe Mureș - O barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în apele râului

Vineri, 05 Mai 2023Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Tragedie pe Mures   O barca cu 12 persoane s a rasturnat in apele raului | imaginea 1 În perioada minivacanței prilejuite de Ziua Internațională a Muncii (28 aprilie - 01 mai a.c.), peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat, zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Astfel, pe parcursul celor patru zile, la nivelul județului Arad, pompierii salvatori au intervenit pentru gestionarea a 131 intervenții în situații de urgență. Majoritatea intervențiilor au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 112 solicitări.

Totodată, în perioada de referință, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 8 incendii, la o misiune de căutare-salvare, precum și în alte 10 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Din totalul celor 8 incendii care s-au produs în această perioadă, 2 au fost înregistrate la case/anexe gospodărești, iar 6 la vegetație uscată și resturi menajere. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompieri, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.

Începând cu seara zilei de duminică, 30 aprilie a.c., pompierii militari arădeni și timișeni desfășoară o amplă misiune de căutare-salvare pe râul Mureș, în zona Periam Port, unde o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat.

Dintre cele 12 persoane, 7 au fost salvate (3 minori și 4 adulți), un minor în vârstă de 3 ani a fost declarat decedat, în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele medicale, iar alte 4 persoane sunt încă dispărute (printre care doi minori).

Peste 40 de pompieri intervin de mai bine de 36 de ore cu: 13 bărci de salvare, 6 echipaje de scafandri, 10 autospeciale de primă intervenție și comandă, 2 autospeciale de serviciu, 2 ambulanțe SMURD și elicopterul SMURD, pentru căutarea persoanelor dispărute în apele râului Mureș. Misiunea de căutare-salvare continuă și la această oră.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.