Au salvat o persoană la ieșirea din tura de serviciu

Vineri, 16 Iunie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Au salvat o persoana la iesirea din tura de serviciu | imaginea 1 Pompierii vrânceni dovedesc, zi de zi, prin toate activitățile pe care le întreprind, atât în timpul liber, cât și la serviciu, calități umane extraordinare.

Duminică, 11 iunie a.c., la ieșirea din tura de serviciu, pompierii adjudeni au avut parte de o nouă misiune în care au manifestat responsabilitate și profesionalism, în lupta cu secundele pentru salvarea unei persoane rănite în urma unui accident rutier.

La intrarea în localitatea Haret, dinspre Adjud, Plutonier major Tudor Constantin, Plutonier major Jugaru Paul, Plutonier major Rotaru Cătălin și Sergent major Colan George au observat un autoturism cu airbagurile frontale declanșate, ieșit în afara părții carosabile.

Cu toate că se deplasau către casă în mașini diferite, cu toții au oprit să verifice dacă în interiorul autoturismului se află persoane încarcerate. Când s-au apropiat au văzut că înăuntru se află șoferul autoturismului.

Au deschis imediat portiera și au verificat starea acestuia. După ce s-au asigurat că bărbatul, în vârstă de 73 de ani, nu prezintă leziuni care să-i agraveze situația, l-au scos din autoturism și au trecut la acordarea primului ajutor.

Au acționat în echipă, astfel că plutonierul major Tudor Constantin, comandant de echipaj pe ambulanța SMURD la Secția de Pompieri Adjud, a evaluat și a acordat primul ajutor victimei, aflată în stare de panică, ce prezenta escoriații la membrul superior stâng și a monitorizat pacientul până la sosirea echipajelor chemate în sprijin, ajutat de plutonierul major Rotaru Cătălin și sergentul major Colan George.

În același timp, plutonierul major Jugaru Paul a sunat și a furnizat toate informațiile necesare la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Totodată, aceștia au acționat pentru decuplarea bornelor bateriei autoturismului, pentru a evita producerea unui incendiu.

Ulterior, pacientul a fost predat echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, sosit la locul producerii evenimentului. Felicitări, dragi colegi, pentru devotamentul față de semeni și profesionalismul de care ați dat dovadă! Suntem mândri că prin acțiunile voastre reușiți să transformați nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.