Copil de 11 ani, dispărut în pădurea de la marginea localității

Vineri, 16 Iunie 2023Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Copil de 11 ani  disparut in padurea de la marginea localitatii | imaginea 1 Alarma a sunat la Garda de Intervenție Osica de Sus, iar în câteva secunde a venit și mesajul dispecerului:

„Vă deplasați în comuna Fălcoiu, sat Cioroiu, împreună cu echipaje de la poliție și jandarmi, pentru căutarea unui copil de 11 ani, dispărut în pădurea de la marginea localității. A fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Fălcoiu!”

În câteva minute echipajul SMURD a plecat spre locul evenimentului și ei au fost și primii care au ajuns, alături de polițiștii din Osica de Sus, la pădurea în care se presupunea că s-ar fi rătăcit minorul.

„Avem nevoie de sprijin, pădurea este foarte mare și zona este greu accesibilă, vă rugăm să suplimentați forțele de intervenție” au transmis către dispeceratul ISU Olt. În scurt timp, echipelor de salvare li s-au alăturat mai mulți pompieri, fiind chemați și militari aflați în timpul liber.

„Suntem peste 50 de oameni aici, haideți să ne împărțim în echipe și să începem căutarea, dacă se lasă întunericul, sunt șanse mici să-l mai găsim. O să vină și o echipă canină să ne ajute”, le-a transmis coordonatorul intervenției.

„Vă rog să-mi dați câțiva colegi și localnici și o să coordonez eu o echipă. Cunosc foarte bine zona, pentru că sunt chiar de aici din Fălcoiu. Eu sunt convins că o să-l găsim”, au fost cuvintele lui Dumitru, unul dintre pompierii chemați din timpul liber.

Căutările s-au desfășurat pe o suprafață foarte mare, mai ales că nu existau prea multe indicii legate de zona în care minorul s-ar putea afla. Mai bine de o oră numele lui Cristi s-a aflat pe buzele tuturor celor care participau la misiune.

„Am găsit un papuc, cred că este al lui Cristi. Trebuie să ne mișcăm cât mai repede, timpul nu este de partea noastră și avem deja aproape zece kilometri de când mergem prin pădure!”, le-a spus Dumitru colegilor de echipă.

În câteva minute a venit mesajul izbăvitor: „Copilul a fost găsit, este în afara oricărui pericol!” Cei care îl găsiseră pe Cristi erau chiar cei din echipa Plutonierului adjutant Dumitru Nicolae. Au urmat câteva secunde de liniște, apoi toată lumea a răsuflat ușurată, copilul era teafăr și nevătămat, iar eforturile tuturor primeau răsplata supremă.

„Felicitări, Dumitru! Faptul că știai zona a contat foarte mult!” „Nu reușeam niciodată de unul singur, chiar dacă eu l-am găsit, meritul este al nostru, al tuturor!” le-a spus „Miti” cu emoții, dar și mândru că și-a făcut datoria.

Plutonier adjutant Dumitru Nicolae este comandant de echipaj la Garda Osica de Sus și duminică, 11 iunie a.c., a fost în tura de serviciu, pregătit pentru intervenție, chiar dacă în ziua anterioară l-a ținut în spate pe cel mic aproape zece kilometri. Felicitări, Miti! Felicitări tuturor celor care au participat la intervenție! Cristi este astăzi acasă, alături de familie, datorită vouă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.