Incendii și accidente rutiere

Sâmbătă, 24 Iunie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii si accidente rutiere | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 86 situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 86 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 68 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor Modelu, Mihai Viteazu şi Frumuşani.

În urma producerii celor trei accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 7 persoane implicate în diverse evenimente rutiere. Dintre acestea, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, patru echipaje profesioniste de stingere au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unor incendii produse în localităţile: Alexandru Odobescu - anexă gospodărească; Fundulea – garaj; Vişini - locuinţă şi anexe; şi pe DN 3, în afara municipiului Călăraşi – incendiu baloţi de furaje (intervenţie de lungă durată, aproximativ 17 ore).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Călăraşi (trei intervenţii); Olteniţa (două intervenţii); Bogdana; Săpunari; Budeşti; Fundulea; Ulmeni şi Roseţi, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.