Incendiu într-un apartament din Alexandria

Marți, 13 Iunie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendiu intr un apartament din Alexandria | imaginea 1 Sâmbătă, 10 iunie a.c., în jurul orei 10.30, pompierii militari alexăndrineni au intervenit prompt și au stins un incendiu care a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de locuințe aflat pe strada București, din municipiul Alexandria.

Incendiul a afectat bucătăria, distrugând câteva aparate electrocasnice, mobilierul și zugrăveală de pe pereți. Datorită intervenției rapide, echipajele de salvatori au reușit să stingă focul în mai puțin de 15 minute, limitând astfel pagubele.

Un tânăr de aproximativ 17 ani, care probabil dormea în momentul izbucnirii incendiului, a fost trezit de vecini și a reușit să se autoevacueze în siguranță. Deși echipajul SMURD i-a acordat asistență medicală, acesta a refuzat transportul la spital, fiind în stare bună de sănătate.

Pe toată durata intervenției, nu a fost necesară evacuarea locatarilor de pe scara blocului, pompierii luând măsurile cele mai eficiente pentru evacuarea fumului. Cauza probabilă a evenimentului a fost identificată ca fiind instalația defectă a unui cuptor electric, lăsat sub tensiune, nesupravegheat. Pentru a preveni astfel de incidente în viitor, pompierii vă oferă câteva recomandări importante:

✅ Verificați periodic instalațiile electrice din locuințe și asigurați-vă că sunt în stare bună;

✅ Nu lăsați aparatele electrice sub tensiune, nesupravegheate;

✅ Acordați o atenție deosebită bucătăriei, locul unde riscul de incendiu este mai mare;

✅ Educați membrii familiei, în special copiii, despre măsurile de siguranță și utilizarea corectă a echipamentelor electrice.

❗Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.