Incendiu pe raza fondului forestier din zona muntelui Deleanu, județul Dâmbovița

Vineri, 16 Iunie 2023Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu pe raza fondului forestier din zona muntelui Deleanu  judetul Dambovita | imaginea 1 Sâmbătă, 10 iunie a.c., în jurul orei 14:30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al județului Dâmbovița a fost alertat de producerea unui incendiu în comuna Moroieni, muntele Deleanu.

La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă și un ATV șenilat din cadrul Detașamentului Pucioasa. La sosirea echipajelor de intervenție, acestea au constatat faptul că incendiul se manifesta la resturi rămase de la exploatarea pădurii și doborâturi pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

În acţiunea de localizare şi lichidare a incendiului, alături de pompierii militari, au intervenit angajați ai Inspectoratului Judeţean de Jandarimi Dâmbovița, Salvamontului Dâmbovița și Ocolului Silvic Pucioasa.

ℹ️ Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, pompierii vă recomandă:

✅️ să NU utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;

✅️ NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt;

✅️ utilizarea focului deschis trebuie să se desfășoare doar în locurile special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți;

✅️ supravegheați permanent arderea; ✅️ stingeți focul și acoperiți cenușa cu pământ înainte de plecare;

✅️ strângeți și depuneți toate resturile numai în locuri speciale amenajate; ✅️ NU aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;

⭕ Restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu. Anunțați în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observați, la numărul unic pentru apeluri de urgență - 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.