Incendiu violent la o societate agricolă

Marți, 13 Iunie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu violent la o societate agricola | imaginea 1 În data de 08 iunie a.c., în jurul orei 21.00, echipaje profesioniste de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate prin numarul unic de urgențe -112, să intervină pe DN 3, în afara municipiului Călăraşi, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în incinta unei societăţi cu profil agricol.

Aici erau depozitaţi aproximativ 2000 de baloți de furaje. Pompierii militari s-au deplasat rapid la această intervenţie, iniţial cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detaşamentul Călăraşi, ulterior fiind chemate în sprijin alte două autospeciale, una de la Garda de intervenţie Borcea, respectiv o autospecială de la Secţia Dragalina.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD cu o autospecială de transport persoane şi victime multiple (ATPVM) pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului și desigur pentru a asigura suport echipelor de stingere, la nevoie.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta extrem de violent, fiind afectaţi de flăcări aproximativ 2000 de baloți de plante furajere (baloţi de lucernă, paie de grâu, soia şi pănuşi de porumb). Incendiul a fost localizat și s-a lucrat pentru lichidarea acestuia.

Cauza și împrejurarea producerii incendiului urmează a se afla în urma stabilirii tuturor elementelor de cercetare. Prin misiunile lor şi intervenţia profesionistă, pompierii militari au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor, fiind salvate aproximativ 5400 de animale mari: 400 capete bovine şi 5000 de capete porcine din fermele alăturate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.