Intervenție pentru evacuarea unui grup de 24 turiști de pe un traseu montan

Joi, 29 Iunie 2023Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Interventie pentru evacuarea unui grup de 24 turisti de pe un traseu montan | imaginea 1 Cei 24 turiști au fost surprinși de înrăutățirea condițiilor meteo și nu s-au mai putut întoarce pe traseul montan pe care au pornit.

Colegii de la Salvamont Alba au identificat zona unde se aflau și au îndrumat turiștii până la autospeciale ISU, unde paramedicii SMURD au făcut o evaluare a stării de sănătate a acestora.

Ulterior, au fost transportați în siguranță până la locul unde aveau autoturismele personale.

➡️Totodată, pompierii recomandă turiștilor câteva reguli de urmat în cazul în care sunt surprinși de furtună pe timpul parcurgerii traseelor montane:

❗️NU staționați sub copaci înalți sau solitari; dacă te afli deja în pădure atunci alege să staționezi între pâlcurile de copaci mai mici și nu lângă arborii înalți;

❗️NU căutați refugiu în grote sau surplombe; există riscul de a forma o punte de scurtcircuit peste deschizătură;

❗️NU vă lipiți niciodată cu tot corpul de pământ; în caz de impact curentul electric îți va străbate tot corpul cauzând leziuni ale organelor interne;

❗️Dacă sunteți un grup, dispersați-vă la cel puțin 15 m distanță unul de celălalt pentru a evita “lovirea în lanț”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.