Intervenții pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea

Vineri, 16 Iunie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii pentru inlaturarea efectelor negative generate de vremea rea | imaginea 1 În cursul zilei de luni, 12 iunie a.c., la nivel național, peste 4.300 de pompierii militari, cu peste 3.200 de mijloace tehnice, au intervenit în 30 de localități din 9 județe (AB, BH, CS, CJ, HD, MH, SJ, SB și TM) pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate au fost emise 19 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 12 județe (AB, BH, CJ, CS, DB, GJ, MH, MS, MM, PH, SJ și TM). Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 204 case, anexe gospodărești și beciuri, 177 de curți și 27 de străzi.

Totodată, pompierii au acționat pentru degajarea a 9 copaci rupți de vântul puternic. În urma acestor evenimente, 1 autoturism a fost avariat.

De asemenea, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din 20 județe (AB, AG, AR, BC, BH, BN, CJ, CS, DJ, GJ, HD, HR, MH, MM, MS, NT, SJ, SV, TM și VL).

❗O situație deosebită a avut loc în localitatea Cuzap, unde salvatorii bihoreni au intervenit cu promptitudine pentru evacuarea unei persoane cu probleme locomotorii, rămasă blocată în locuință din cauza apei acumulate în curte.

Având în vedere că mai multe județe din Sud-Vest, Vest și centrul țării se află sub atenționare meteorologică, evoluția fenomenelor progonozate va fi monitorizată permanent, pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situațiile de urgență înregistrate să fie gestionate în mod eficient.

Se recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.