Intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni

Sâmbătă, 24 Iunie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii si misiuni ale pompierilor hunedoreni | imaginea 1 La sfârșit de săptămână, salvatorii hunedoreni au desfășurat 167 misiuni și intervenții, fiind în fiecare clipă la dispoziția cetățenilor, atât pentru acordarea primului ajutor medical specializat, cât și pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență.

Astfel, echipajele SMURD au răspuns prompt în 138 de cazuri, cele mai multe solicitări fiind operate de către: Detașamentul Petroșani – 16 intervenții; Detașamentul Deva – 16 intervenții; Detașamentul Orăștie – 15 intervenții; Detașamentul Hunedoara – 14 intervenții.

Tot în această perioadă, pompierii militari au fost solicitați pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din municipiul Petroșani și au acționat pentru deblocarea unei uși de acces în locuință.

Salvatorii au mai executat 10 misiuni de sprijin pentru Serviciul de Ambulanță Județean, 3 misiuni de recunoaștere în teren, 3 intervenții pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii accidentelor rutiere și o intervenție de asigurare a măsurilor de securitate în urma unor scăpări de gaze într-un bloc de locuințe din municipiul Hunedoara.

De asemenea, pe fondul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, pompierii au intervenit în 10 situații, pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente, acționând pe drumuri județene și naționale blocate din cauza aluviunilor sau a copacilor căzuți pe carosabil.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.