Inundații în județul Hunedoara

Luni, 05 Iunie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Inundatii in judetul Hunedoara | imaginea 1 În comuna Bucureșci, peste 2 kilometri de drum județean au fost acoperiți de aluviuni pe mai multe porțiuni, 15 anexe gospodărești au fost inundate și mai multe hectare de teren au fost acoperite de apă în urma precipitațiilor de miercuri după-amiază, 31 mai a.c.

Sub coordonarea inspectorului-șef al I.S.U. Hunedoara, Lt. col. Alin Nasta, pompierii din Brad și Deva, sprijiniți de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Crișcior, au acționat de urgență pentru evacuarea apei din beciuri și pentru degajarea părții carosabile afectată de scurgerile de pe versanți.

În zona inundată, pentru a analiza situația creată de creșterea debitelor celor două pârâuri care traversează comuna și pentru a stabili măsurile care trebuie luate de urgență, s-au aflat și subprefectul județului Hunedoara, Lorincz Szell, prim adjunctul inspectorului-șef al ISU Hunedoara, primarul comunei, dar și reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă „Crișuri”.

Intervenția pompierilor s-a realizat cu motopompe, dar și manual, în unele zone accesul autospecialelor nefiind posibil. La ora 21.00 debitele apelor, măsurate la stația hidrometrică din Bucureșci, erau în scădere, pericolul fiind îndepărtat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.