Numeroase intervenţii pentru salvarea animalelor din medii ostile vieţii

Vineri, 02 Iunie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Numeroase interventii pentru salvarea animalelor din medii ostile vietii | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 64 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 64 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 54 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Mânăstirea, Dor Mărunt (A2, km 50), Săruleşti, Crivăţ, Valea Argovei şi Chiselet.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 17 persoane implicate în diverse evenimete rutiere.

Dintre victime, opt au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la unităţi spitaliceşti, iar pentru una dintre persoane nu s-a mai putut interveni, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declarată decedată de către un medic.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localitatea Nucetu, nefiind înregistrate pagube materiale. De asemenea, trei dintre misiunile salvatorilor au vizat intervenţii pentru salvarea animalelor din medii ostile vieţii.

Un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat cu o autospecială pe Varianta Nord, pentru salvarea unui căţel blocat într-un canal tehnologic. În urma intervenţiei prompte a pompierilor, patrupedul a fost extras nevătămat din canal şi redat proprietarului.

La solicitarea unei persoane care a apelat 112, pompierii au intervenit pentru salvarea a cinci mici căţeluşi care se aflau într-un canal tehnologic de pe platforma fostului combinat siderurgic.

În acest caz s-a deplasat la locul solicitării o autospecială de descarcerare, s-au folosit echipamentele din dotare şi camera de termoviziune, cele cinci mici vieţuitoare fiind identificate rapid. La scurt timp toţi cei cinci căţeluşi se aflau la suprafaţă, în siguranţă.

O altă misiune deosebită, care a adus satisfacţie salvatorilor călărăşeni, a constat în salvarea a 4 căprioare ajunse în apa unui canal magistral din localitatea Grădiştea. Cele 4 căprioare au ajuns în apă după ce au fost alergate de animale. După mai multe ore de eforturi consistente, pompierii au reuşit să ajute cele 4 căprioare să ajungă sus pe mal, pe pământ şi să zburde din nou pe câmpuri.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.