Patru ore de muncă asiduă pentru salvarea unei cățelușe

Luni, 19 Iunie 2023Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Patru ore de munca asidua pentru salvarea unei cateluse | imaginea 1 Seara liniștită din garnizoana Gărzii de Intervenție Gura Humorului a fost întreruptă de un apel pe 112: “Vă rugăm să veniți imediat, la Bucșoaia! Se aude cum plânge un cățeluș într-o țeavă de canalizare. Era pe aici o cățea cu 11 pui. Cred ca cineva l-a aruncat… Să nu fie mai mulți, acolo!”

Ecoul scâncetului se auzea în toate colțurile clădirii dezafectate. Sursa scheunatului era într-o baie, unde se afla o scurgere cu o țeavă de doar 110 mm. “Văd un ghemotoc de cățel”, spuse comandantul de echipaj. “E blocat! Nu se poate ajunge cu nimic, cu care să-l agățăm. Cred că e la vreo doi metri adâncime… Trebuie să spargem placa de beton!”

Patru ore de muncă asiduă: placa de beton spartă, apoi, săpat un strat consistent de nisip și pietriș, țeava metalică, ruginită, care trebuia tăiată bucată cu bucată…”Uraaa!” și-a strigat echipajul izbânda. “Nici să scâncească nu mai poate. E epuizat sărăcuțul…- E sărăcuța, e fetiță! O luăm cu noi, la unitate”, au decis cu toții. “Trebuie urmărită în noaptea asta, altfel nu prinde dimineața…”

Chiar de luni, micuța supraviețuitoare și-a găsit o nouă familie. Un membru al echipajului salvator, alături de prietena sa, a adoptat-o pe cățelușă. Zilele următoare, s-au așteptat vești despre ea… “GRACE, așa o cheamă, e bine! Am îngrijit-o, am hrănit-o și acum se plimbă cu grație prin casă…O să vă trimitem un filmuleț…”

Totul e bine, când se termină cu bine… Se adreseazå felicitări salvatorilor, pentru efortul depus! Au demonstrat, din nou, că pentru pompierii militari orice viață contează! Echipajul salvator: Plutonier major Mihai Oanea; Plutonier adjutant Adrian Cazacu; Soldat Cătălin Grigorcu (stăpânul lui Grace).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.