Pompieri din 12 județe au intervenit pentru gestionarea situațiilor generate de vremea rea

Vineri, 16 Iunie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Pompieri din 12 judete au intervenit pentru gestionarea situatiilor generate de vremea rea | imaginea 1 În prima zi a acestei săptămâni (12 iunie a.c.), salvatorii au intervenit în 44 localități din 12 județe (AB, AR, CS, CJ, CT, DJ, GJ, HD, MH, SJ, TM și VL) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic.

În cursul zilei și pe timpul nopții, pompierii militari au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 47 case, 1 anexă gospodărească, 147 curți, 1 incintă a unui operator economic, 36 beciuri și de pe 18 străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenția echipajelor operative pentru degajarea a 4 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fără a fi înregistrate victime. Din cauza apei și aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți pe carosabil, traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN74/AB și DN58A/CS) și pe 1 drum județean (DJ107H/AB).

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost transmise 8 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, în județele Arad, Dolj, Gorj, Hunedoara, Timiș și Vâlcea.

Având în vedere că încă este în vigoare o avertizare meteorologică care vizează județele din jumătatea de Vest a țării, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.