Respect, Claudiu!

Luni, 19 Iunie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Claudiu | imaginea 1 V-ați obișnuit, poate, cu salvatorii hunedoreni care nu ezită să le sară în ajutor celor aflați în situații critice, chiar și atunci când nu se află la serviciu. Astăzi, vi-l prezentăm pe Claudiu, pompier la Garda de Intervenție Baru, cel spre care o doamnă surprinsă de incendiul izbucnit în gospodăria sa a alergat disperată pentru a-i cere ajutorul.

„Cred că mi-a cerut sprijinul pentru că știe că sunt pompier. Oamenii au încredere în noi și știu că facem tot ce ne stă în putință, indiferent dacă suntem în uniformă sau suntem în timpul liber. Și așa e normal! Nu poți sta cu mâinile în sân când cineva este în pericol și tu ești în apropiere. Eu eram la doar două case distanță.”

Când a auzit strigătele vecinei sale și a văzut-o cu arsuri pe față și pe mâini, Claudiu s-a gândit imediat la fetițele ei. După ce s-a asigurat că sunt bine, le-a cerut persoanelor ajunse în curtea casei, să se îndepărteze imediat de camera centralei în care izbucnise incendiul, deoarece în interior se aflau două butelii care ar fi putut oricând să explodeze.

Apoi, Claudiu a sunat la 112 și le-a transmis colegilor săi toate detaliile de la locul evenimentului, anticipând necesarul de forțe și mijloace pentru gestionarea optimă a incendiului.

4 minute. Atât a durat de la apelul lui Claudiu până când colegii lui au ajuns lângă el. Incendiul a fost lichidat prompt, înainte ca flăcările să se extindă la cele două locuințe aflate în aceeași curte.

După câteva ore, Claudiu s-a interesat de starea de sănătate a vecinei sale internate în spital. „Vă dați seama…Doar la ea și la fetițe ne-am gândit încontinuu, și eu, și soția mea. I-am transmis că se poate baza pe noi, indiferent de ce are nevoie. Asta nu mai ține de meserie, ține de inimă.” Suntem mândri de tine, Claudiu! Lumea în care trăim are nevoie de inimi ca a ta!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.