Respect, Narcis, Eduard și Edi!

Luni, 05 Iunie 2023Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Narcis  Eduard si Edi | imaginea 1 Timpul este, uneori, cea mai importantă resursă!

S-a dat alarma în Puncul de Lucru Comarnic, iar Narcis, Eduard și Edi „ăla mic”, asa cum este alintat de către colegi, s-au echipat pentru intervenție și au primit primele informații: bărbat, 85 ani, surprins de o viitură în Comarnic, pe râul Prahova.

Din acest moment, pentru salvatori, cronometrul a fost pornit. Fără să știe concret cu ce se vor confrunta, au reușit să creioneze un plan de acțiune bazându-se pe experiență și intuiție. Narcis, cel mai experimentat dintre ei, a știut, parcă, tot ce va avea de făcut.

“Băieți, primul lucru pe care îl avem de făcut este să verificăm nivelul apei. Daca nu este foarte adâncă și curenții ne permit, vom încerca să ajungem la victimă. Trebuie să valorificăm fiecare secundă, poate oricând să apară o nouă viitură și ne ia și pe noi.”

Mai aveau puțin până la râu, când i-au sunat colegii din dispecerat: “- Ați ajuns? Cât mai aveți? - Vedem puhoiul, mai avem puțin! Vă rog să ne trimiteți forțe în sprijin! Apa este foarte învolburată! Nu cred că ne putem apropia!”

Cum s-au apropiat, au văzut că bietul om abia se mai putea ține. “- Încercați să vă țineți încă puțin! Vă scoatem noi de acolo!- Narcis, nu mai putem aștepta sprijin, trebuie să îl scoatem acum! - Edi, eu verific nivelul apei, tu scoate repede o cordiță din autospecială! Caută ceva de care să o legăm!

  • Apa nu este foarte adâncă, dar curentul are putere și poate oricând să apară o viitură. Fixați cordița de copac și asigurați-vă că nu se desprinde. Voi încerca să ajung la victimă! - Ai grijă, Narcis, apa poate fi mai adâncă în unele locuri! - Țineți-vă încă puțin! Ajung acum! Gata, v-am prins! Nu vă dau drumul! - Gata, Edi, acum tragem!”

După câteva minute care au tăiat respirația celor care priveau neputincioși de pe mal, Narcis și bătrânul suprins de viitură au ajuns teferi la mal. “- Vă mulțumesc din suflet! Nu credeam să mai scap de aici! - Ne-am facut doar datoria! Oricum, ați rezistat eroic! - Băieți, măcar să vă strâng mâna! - Ce mână? Pot să vă strâng în brațe?”

Lacrimile le curgeau pe obraji, dar de bucurie! Au reușit! L-au salvat!

Respect  Narcis  Eduard si Edi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.