Respect, Sergent major Șerban Adrian!

Sâmbătă, 24 Iunie 2023Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Respect  Sergent major Serban Adrian | imaginea 1 Duminică seara, 18 iunie a.c., Adrian, un tânăr pompier din Olt, se întorcea din Vâlcele, împreună cu soția și copilul lui de 1 an și 8 luni, după o vizită la părinți.

În Vâlcele a crescut de mic și îi cunoaște mai pe toti. Așa că atunci când a văzut mai mulți vecini adunați pe marginea drumului, a oprit imediat mașina să vadă ce s-a întâmplat. “- E totul în regulă? A pățit cineva, ceva? - Este un om, aici! Mergea cu bicicleta și i s-a făcut rău. A căzut cu capul direct în rigola de beton. Sun acum la 112.”

Imediat cum s-a apropiat, Adi a văzut că bietul om sângera puternic de la cap și nu răspundea. “- Vă rog, dați-mi mie telefonul! Trebuie să le dau mai multe detalii despre starea victimei. (Medic dispecerat) - În ce stare este victima?”

”(Adrian) - Are o hemoragie puternică la cap, respiră, dar este semiconștientă. Îl bandajez și sper să îi opresc sângerarea. (Medic dispecerat) - Să îl mențineți în poziția de siguranță! Suntem pe drum.” Până a sosit ambulanța, Adi a făcut toate eforturile pentru a stabiliza persoana accidentată.

În toată agitația, nici nu a realizat când ambulanța a ajuns lângă el. După ce victima a fost în siguranță, unul dintre membrii echipajului s-a îndreptat către Adrian. “Cu tine am vorbit la telefon? Felicitări, omule! Dacă nu îi opreai sângerarea, era în stop cardio-respirator! Tu l-ai salvat!” El este sergent major Șerban Adrian și are abia 3 luni de când și-a început cariera.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.