300 de baloți de paie au ars într-un incendiu

Joi, 13 Iulie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

300 de baloti de paie au ars intr un incendiu | imaginea 1 Aproximativ 300 de baloți de paie, care erau depozitați într-o gospodărie din localitatea Hulubești, au ars, duminică după-amiază, 9 iulie a.c., într-un incendiu. Echipajele ISU au intervenit astfel încât flăcările să nu se extindă la anexele gospodărești și la utilajele agricole aflate în apropiere.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au fost sprijiniți cu un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Călugăreni.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar cauza probabilă de producere a acestuia a fost autoaprinderea.

Pentru că ne aflăm în plină campanie agricolă, pompierii reamintesc faptul că furajele se pot autoaprinde dacă sunt depozitate înainte de a fi uscate sau în locuri ce nu sunt ventilate corespunzător. De asemenea, prin natura lor combustibilă, acestea se aprind foarte repede în prezenţa oricărei surse deschise de foc.

Intervențiile pentru stingerea incendiilor de furaje sunt solicitante pentru pompieri. Aceștia sunt nevoiți să acționeze continuu, ore în șir, în condiții dificile, să verifice fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

❗️ATENȚIE

🚬 nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea depozitului de furaje;

⛩ nu depozitaţi furajele în apropierea sau sub reţelele electrice, lângă căile ferate, drumurile publice sau pădurile aflate la distanţe mici faţă de acestea;

🏠 amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii produse să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);

🍂 îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;

🧱 intrarea în depozitul de furaje trebuie să se realizeze pe un singur drum care va fi menţinut permanent liber pentru a permite accesul autospecialelor de intervenţie, în caz de incendiu;

💧 amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă. Și nu uitați…. 🌾 depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.