40 de pompieri români au plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor

Marți, 18 Iulie 2023Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

40 de pompieri romani au plecat in Grecia pentru schimbarea efectivelor | imaginea 1 Vineri, 14 iulie a.c., cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare a zonelor cu risc de incendiu din Estul Atenei.

Modulul II de pompieri romani, condus de Prim-Adjunctul Inspectorului Șef de la ISU Sibiu, maior Iancu Andrei, alături de alți 7 pompieri sibieni, precum și pompieri din cadrul ISU B-IF, ISU BV, ISU VL, ISU AG, ISU PH, ISU VN, ISU TM și reprezentați ai IGSU și DSU, vor sprijini pompierii greci în provocările pe care le vor înfrunta până pe 1 August 2023.

În ultimele 15 zile, cei 40 de pompieri, ai primului modul afla în Grecia, s-au familiarizat cu terenul și condițiile specifice intervențiilor, efectuând patrule în zonele cu risc de incendiu și acordând sprijin omologilor greci.

Aceste activități au consolidat capacitățile de reacție și pregătire în cazul producerii unor situații de urgență, care pot pune în pericol viața și bunurile comunităților locale. În paralel, pompierii români au desfășurat sesiuni de antrenament și pregătire alături de omologii greci, punând în valoare aspectele esențiale ale unei intervenții rapide și eficiente în cazul incendiilor.

Pompierii militari români continuă să rămână vigilenți și pregătiți să intervină în orice situație de urgență pentru a se asigura că oamenii se simt în siguranță și protejați!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.