Accidente rutiere și incendii gestionate de pompierii călărășeni

Vineri, 28 Iulie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Accidente rutiere si incendii gestionate de pompierii calaraseni | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 100 situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 100 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 73 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I.

Totodată s-a intervenit la patru accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Unirea (1 autoturism a lovit un stâlp de electricitate - o victimă de sex masculin, rănită uşor), Fundulea (două autoturisme implicate cu trei victime rănite uşor), A2 – KM 137 Calea I- Bucureşti-Constanţa (un autoturism implicat din care a rezultat o victimă rănită uşor).

Pe autostrada A2 - Km 60, 1 autoturism a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat, din care a rezultat o victimă de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 30 de ani cu multiple traumatisme, transportat de elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti).

În urma producerii celor patru accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea a patru incendii produse pe raza localităţilor: Şoldanu (anexă gospodărească), Radovanu (anexă gospodărească), Cândeasca (mansarda unei locuinţe), Razvani (1 autoturism a luat foc la compartimentul motor).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a optsprezece incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Călăraşi, Budeşti (două intervenţii), Mănăstirea, Olteniţa, Buciumeni, Tonea, Ulmeni, Curcani, Sohatu (trei intervenţii), Lupşanu, Iezeru,Dor Mărunt, Răzvani, Mitreni, Săruleşti, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Totodată, echipajele profesioniste din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au efectuat o informare privind conştientizarea şi prevenirea riscului la înec, pe o plajă din Municipiul Călăraşi (în zilele de sâmbătă şi duminică, cu o barcă pneumatică şi 4 subofiţeri).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.