Adolescent dispărut în apele râului Prut

Marți, 18 Iulie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Adolescent disparut in apele raului Prut | imaginea 1 Vineri seara, 14 iulie a.c., pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui adolescent, în vârstă de 14 ani, care a intrat în apele râului Prut, pe raza localității Rădăuți Prut și nu a mai ieșit la suprafață. Din primele informații, acesta era cu mai mulți prieteni, care au încercat să îl salveze. Nu au reușit și au sunat la 112 după ajutor.

Băiatul de 14 ani dispărut în apele râului Prut a fost găsit, după mai bine de trei ore de căutări. Din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au declarat decesul. La misiune au participat pompieri de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi și Punctul de Lucru Coțușca, cu două bărci.

Pentru prevenirea unor astfel de tragedii, pompierii vă recomandă să:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
  • nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu intrați în apa rece după expunerea la soare;
  • nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
  • echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.