Arbori și stâlpi, doborâți în urma vijeliei

Vineri, 28 Iulie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Arbori si stalpi  doborati in urma vijeliei | imaginea 1 În urma manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase, la nivelul județului Sălaj, pentru gestionarea situațiilor de urgență, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj au intervenit astfel:

  • pentru îndepărtarea unui număr de 16 arbori doborâți de vânt pe raza localităților Șimleu Silvaniei, Ileanda, Mirșid, Rus, Cehu Silvaniei și în municipiul Zalău;
  • la înlăturarea unui număr de 5 stâlpi căzuți (în municipiul Zalău și în localitățile Cehu Silvaniei, Crișeni și Pericei);
  • la 7 misiuni pentru degajarea unor elemente de construcție instabile desprinse de pe acoperișuri (în municipiul Zalău și în localitățile Șimleu Silvaniei, Nușfalău și Sîg).

Totodată, în plus față de intervențiile gestionate de către pompierii militari sălăjeni, un număr de 13 intervenții au fost soluționate prin implicarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de pe raza comunelor Bobota, Buciumi, Cehu Silvaniei, Crasna, Hereclean, Meseșenii de Jos, Mirșid, Șimleu Silvaniei, Sărmășag și Plopiș.

Până la ora 21.00, în dispeceratul ISU Sălaj au fost primite zeci de apeluri pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și din fericire, până la ora acestei informări, nu au fost înregistrate victime. De asemenea, IGSU a transmis un mesaj tip RO-Alert pentru avertizarea populației întregului județ. Intervențiile sunt în dinamică!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.