Bombă și proiectile neexplodate, descoperite de un detectorist autorizat

Vineri, 07 Iulie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Bomba si proiectile neexplodate  descoperite de un detectorist autorizat | imaginea 1 Un detectorist autorizat, care desfășura, ca hobby, activități de căutare a obiectelor vechi, a descoperit, sâmbătă, 1 iulie a.c., mai multe elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor armate, în localitatea Sânmartin, zona Cinod. Acesta a știut că trebuie să solicite ajutorul pompierilor și a sunat la 112.

Echipajul pirotehnic al ISU Harghita ajuns la locul solicitării a constatat că era vorba despre o bombă aruncător de calibru 82 mm, un proiectil exploziv de calibru 25 mm și 2 proiectile srapnel calibru 75 mm. Muniția a fost ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă, ulterior.

‼ NU UITAȚI! În situația în care găsiți obiecte metalice, cilindrice sau de altă formă ce par a fi elemente de muniţie neexplodată, trebuie să respectați următoarele reguli:

✅ nu le mișcați de pe locurile în care se află; ✅ nu le desfaceți; ✅ nu le introduceți în clădiri;

✅ nu le folosiți pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; ✅ nu le loviți, nu le tăiați şi să nu le demontați; ✅ nu folosiți focul deschis în apropierea acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.