Incendii, accidente rutiere, salvare de animale și inundații

Luni, 24 Iulie 2023Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Incendii  accidente rutiere  salvare de animale si inundatii | imaginea 1 În săptămâna recent încheiată, pompierii militari din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au fost solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii (1 fiind incendiu de vegetație, 3 – incendii clădiri/anexe gospodărești și 2 – incendii la autoturisme), 4 accidente rutiere, 1 salvare animale, 1 inundaţie.

În această perioadă, ISU Covasna a transmis cinci mesaje RO-ALERT, din care unul pentru prezenţa unui urs în localitatea Vâlcele şi patru pentru fenomene meteo/hidro extreme/nowcasting.

Dintre incendiile mai deosebite este cel izbucnit în data de 20 iulie a.c. la acoperişul unei clădiri dezafectate din incinta Spitalului de Cardiologie din localitatea Covasna, unde pentru localizare și lichidare s-a acţionat cu trei autospeciale de stingere cu apa şi spumă, două autoscări mecanice.

De asemenea, la incendiu au intervenit și două autospeciale de stingere din cadrul SVSU Covasna şi un echipaj SAJ. În urma incendiului nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Un ofițer și cinci subofițeri din cadrul ISU Covasna se numără printre pompierii militari români care în această săptămână acţionează pentru stingerea incendiilor de pădure pe teritoriul Greciei. Antrenamentul în poligonul de pregătire de specialiate al inspectoratului a continuat şi în această săptămână.

La antrenament au participat șase colegi pompieri din cadrul ISU Prahova care au testat labirintul de căutare-salvare şi îmbrăcaţi în costume care rezistă până la 300 de grade şi cu masca de oxigen pe faţă, au intrat în containerul care simulează un incendiu într-o încăpere.

Totodată, pompierii covăsneni continuă activitatea în sprijinul colegilor și autorităților sucevene pentru gestionarea misiunilor de sprijin, coordonare și transport al refugiaților și persoanelor relocate din Ucraina. Parte din pompeirii covăsneni se află şi pe malul Mării Negre cu o autospecială pentru muncă operativă.

Nu în ultimul rând, vineri, 21 iulie a.c., un ofiţer şi cinci subofiţeri cu o autospecială de stingere din cadrul ISU Covasna au participat la Spitalul Sfântul Constantin din municipiul Braşov la un exerciţiu desfăşurat cu ocazia programului de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.