Incendii, accidente rutiere și salvare de animale

Joi, 13 Iulie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si salvare de animale | imaginea 1 Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 82 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 58 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Spanţov, Vişini, Olteniţa, Plătăreşti, Ştefan cel Mare (A 2, km 126).

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a şase persoane implicate în evenimentele rutiere. Dintre acestea, patru persoane, conştiente, cu traumatisme uşoare, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secției Lehliu a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs în satul Dâlga, comuna Dor Mărunt, la un cuib de barză şi la partea superioară a unui stâlp de electricitate.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a paisprezece incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Iezeru, Călăraşi, Dor Mărunt, Dragalina, Budeşti, Borcea, Lehliu Gară, Independenţa, Pietroiu, Răzvani, Tămădău Mare, Gruiu, Olteniţa şi Săruleşti, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Salvatorii călărăşeni au fost solicitaţi să intervină în data de 8 iulie a.c., în jurul prânzului, pe raza municipiului Călăraşi, în zona Muzeului Dunării de Jos, lângă fostul castel de apă, pentru extragerea unui pui de pisică căzut într-o canalizare.

Cu ajutorul accesoriilor și a echipamentelor din componența containerului și a autospecialelor de intervenţie, salvatorii au acționat prompt și au reușit in scurt timp să aducă la suprafață mica viețuitoare spre satisfacția proprietarilor săi.

Respectiva canalizare avea o adâncime de aproximativ 15 - 16 metri și un diametru de circa 60 centimetri, iar pe la jumătatea distanței în adâncime, trecea o țeavă, care bloca accesul salvatorilor spre pisica speriată. În scurt timp s-a reușit extragerea pisicii, care a ajuns în siguranță la suprafață.

În zilele de 7 şi 8 iulie a.c., pe balta din localitatea Fundeni, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au intervenit cu bărci pneumatice împreună cu echipaje de scafandrii, venite în sprijin din Capitală, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de aproximativ 50 de ani, despre care existau informaţii că ar fi dispărut sub luciul de apă în timp ce se afla pe baltă la pescuit.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit de către scafandrii bucureşteni, extras din apă şi predat organelor abilitate în data de 8 iulie în jurul orei 14.00.

În ziua de sâmbătă, 8 iulie, la solicitarea unor cetăţeni din zona Farfuria, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie pentru salvări de la înălţime (autoscara de 42 de metri),pentru degajarea unor elemente de construcţie ale unui imobil care reprezentau un pericol real pentru trecătorii din zonă. Intervenţia a durat aproximativ 45 de minute fiind înlăturat pericolul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.