Incendii și accidente rutiere

Vineri, 07 Iulie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii si accidente rutiere | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 78 situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 78 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 57 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I.

A mai fost și intervenţia la două accidente produse pe raza localităţilor Fundulea (accident feroviar – persoană lovită de tren, preluată de elicopterul SMURD) şi Răzvani (accident rutier în urma căruia o persoană din cele aflate în autoturism a suferit traumatisme uşoare).

În urma producerii celor două accidente, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a două persoane implicate în evenimente, care au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti din Bucureşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea a patru incendii produse în localităţile: Olteniţa (bucătărie), Fundeni (locuinţă), Lehliu Gară (Autostrada Soarelui A2, km 66) – autoturism; Ştefan cel Mare (Autostrada Soarelui A2, km 125) – autotren.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a cincisprezece incendii de cereale, vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Dragalina (trei intervenţii), Nicolae Bălcescu, Dâlga, Dor Mărunt, Lehliu Gară (două intervenţii), Valea Argovei, Alexandru Odobescu, Gălbinaşi, Aprozi, Săruleşti Gară, Răzvani (două intervenţii), nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.