Incendiu în lanul de grâu

Sâmbătă, 01 Iulie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu in lanul de grau | imaginea 1 Aproximativ cinci hectare dintr-un lan de grâu netreierat au ars, marți după-amiază, 27 iunie a.c., în localitatea Vidra.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta aproape de pădure. Aceștia au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă, iar pagubele să fie cât mici. La caz au acționat pompierii din cadrul Stației Colibași, cu două autospeciale de stingere.

❗️Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise.❗️Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului pompierii vă recomandă să:

🚬 aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geamul mașinii pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar flăcările se pot extinde la culturile agricole;

🚬 nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.