Incendiu la o combină care efectua lucrări agricole

Joi, 13 Iulie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu la o combina care efectua lucrari agricole | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 28 situații de urgență în interval de 24 de ore.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 28 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 17 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la două accidente rutiere produse pe raza localităţilor Luica şi Lehliu Gară (la ieşirea de pe Autostarda Soarelui).

În urma producerii celor două accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 9 persoane implicate în evenimentele rutiere. Dintre acestea, patru persoane, conştiente, cu traumatisme uşoare, au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a fost solicitat să intervină cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu produs la un utilaj agricol (combină), care efectua lucrări de recoltare pe un teren agricol din localitatea Valea Stânii, comuna Luica.

În 24 de ore, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a cinci incendii de plante cerealiere, vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Şoldanu, Plătăreşti, Tonea, Podu Pitarului şi Pietroiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.