Misiune de sprijin pentru căutarea a doi minori

Vineri, 21 Iulie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Misiune de sprijin pentru cautarea a doi minori | imaginea 1 Marți, 18 iulie a.c., unul dintre scafandrii de la ISU Teleorman s-a deplasat într-o misiune de sprijin pentru căutarea a doi minori (doi băieți de 12 și 13 ani), posibil înecați în râul Olt.

În urma unui apel primit luni, 17 iulie a.c., în jurul orei 16.30, s-au început căutările cu bărci cu motor și echipa de scafandri a ISU Olt, împreună cu un scafandru de la ISU Dolj, în comuna Giuvărăști.

Cei doi minori au fost găsiți de echipele de scafandri și au fost aduși la mal. Din păcate, echipajele medicale nu au putut decât să constatate decesul acestora.

❗️❗️Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, salvatorii teleormăneni vă recomandă să respectați următoarele reguli privind scăldatul:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
  • nu intraţi în apa rece înfierbântaţi; - nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate; - nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.