Misiunile de stins incendii de pădure continuă în Grecia

Vineri, 21 Iulie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Misiunile de stins incendii de padure continua in Grecia | imaginea 1 Mai bine de doisprezece ore, pompierii români au intervenit în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, în zona localității Aspropyrgos – la nord-vest de Atena, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

Misiunile executate de către personalul modulului constau în protejarea clădirilor de locuit și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Pentru gestionarea în cele mai bune condiții a intervenției, colegii români au intervenit cu 4 mașini de stingere și 1 cisternă cu capacitatea de 30 tone apă.

Misiunile pompierilor se desfășoară în condiții extreme. Temperatura ridicată și viteza vântului îngreunează intervenția din teren a salvatorilor. Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului de legătură elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților elene aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 40 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice. Din modulul specializat de intervenție intervenție format din 40 de pompieri salvatori români, fac parte și 5 pompieri brașoveni.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.