Nouă incendii în interval de 24 de ore

Vineri, 21 Iulie 2023Dolj
Sursa Foto: Facebook ISU Dolj

Noua incendii in interval de 24 de ore | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 51 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 40 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Au avut loc nouă incendii, dintre care cinci incendii de vegetație uscată și o cultură de grâu în localitățiile Sălcuța - sat Mîrza, Cioroiași, Nedeia, Segarcea, Ciupercenii Vechi, un incendiu la o casă de locuit în localitatea Gogoșița, un incendiu la un tablou electric în municipiul Craiova, str. Dealul Spirei, un incendiu la două autoturisme în localitatea Sărbătoarea.

De asemenea, s-a mai intervenit la un incendiu la un utilaj agricol (combină) în localitatea Amărăștii de Jos, o intervenție pentru asanarea unei grenade devensive din muncipiul Craiova, str. Gheorghe Chitu, o misiune pentru deblocarea accesului în locința unei persoane din municipiul Craiova, str. Stoenescu Eustatiu.

❗️Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.