O nouă misiune de sprijinire a pompierilor din Grecia

Vineri, 07 Iulie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

O noua misiune de sprijinire a pompierilor din Grecia | imaginea 1 Pompierii români participă la o nouă misiune de sprijinire a autorităților din Grecia, pentru asigurarea unui răspuns cât mai eficient în cazul incendiilor de pădure. În misiune vor fi mobilizați 80 de salvatori, care vor pleca în două perioade consecutive, iar printre aceștia se numără și nouă pompieri argeșeni.

Începând de joi, 29 iunie a.c., două dintre cele nouă cadre ale inspectoratului fac parte din cei 40 de salvatori plecați în misiune până la data de 15 iulie, ulterior fiind înlocuiți de al doilea modul ce va continua misiunea până pe 1 august.

Acordarea de asistență internațională Republicii Elene se face prin intermediul mecanismului European de Protecție Civilă, iar scopul acestui program este reducerea timpului de răspuns în cazul incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, respectiv îmbunătățirea interoperativității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.