O scânteie mecanică, cauza unui incendiu de vegetație

Joi, 13 Iulie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O scanteie mecanica  cauza unui incendiu de vegetatie | imaginea 1 O scânteie mecanică provenită de la o combină care treiera grâu a provocat un incendiu, pe Dealu Coseri, din comuna Gorbănești. Imediat ce a observat flăcările, conducătorul utilajului agricol a oprit și încercat să le stingă. Nu a reușit și a sunat după ajutor la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani și Gărzii de Intervenție Trușești, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gorbănești. Aceștia au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 hectare și au intervenit pentru stingerea acestuia.

Au ars grâul de pe o suprafață de aproximativ patru hectare, dar și vegetația uscată de pe cca. 16 hectare. S-a întâmplat duminică după-amiază, 9 iulie a.c.‼️Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

🔹️verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

🔸️remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

🔹️alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate; 🔸️asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

🔹️️asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

🔸️️strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;🔸️respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.