Peste 20 de salvatori, în misiunea dificilă de a salva o viață!

Joi, 13 Iulie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Peste 20 de salvatori  in misiunea dificila de a salva o viata | imaginea 1 O misiune atipică, cu angrenaj impresionant de forțe a avut loc luni, 10 iulie a.c., în București, unde, peste 20 de salvatori, pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul ISU “Dealul Spirii “București-Ilfov, respectiv UPU-SMURD Floreasca, au intervenit pentru salvarea unui bărbat diagnosticat cu obezitate morbidă, de aproximativ 400 kg, care acuza dificultăți locomotorii.

Odată ajunse forțele de intervenție, echipajele medicale SMURD au constatat că bolnavul suferise un accident vascular. Dificultatea misiunii a constat în extragerea bărbatului și transportarea acestuia până la autospeciala transport victime multiple, aflată în dotarea pompierilor.

Astfel, pentru soluționarea acestui caz dificil, au fost dislocate 4 autospeciale cu apă și spumă, 2 autospeciale transport victime multiple, 1 autoscară, 1 descarcerare grea, 1 ambulanță SMURD terapie intensivă mobilă, toate fiind încadrate cu peste 20 de salvatori.

Bărbatul a fost transportat în siguranță la o Unitate de Primiri Urgențe, în vederea evaluării, monitorizării și aplicării procedurilor medicale specifice în vederea oferirii unui tratament adaptat nevoilor pacientului.

Peste 20 de salvatori  in misiunea dificila de a salva o viata | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.