Respect, Paul Muntean!

Marți, 11 Iulie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Paul Muntean | imaginea 1 Colegii spun despre el că este un om ”pâinea lui Dumnezeu” și pe bună dreptate îl consideră așa. Căci Paul Muntean nu rămâne niciodată indiferent la necazurile celor din jurul său.

Vineri, 7 iulie a.c., la primele ore ale dimineții, a fost martorul unui eveniment rutier petrecut în Deva, în care un biciclist a fost accidentat de un autoturism. Imediat, a oprit mașina și s-a îndreptat spre victima prăbușită pe șosea care acuza dureri mari la umăr și avea o plagă la cap.

Bărbatul suferise și un atac de panică, însă Paul, după cinci ani în care a activat ca paramedic în cadrul SMURD Simeria, a știut cum trebuie să acționeze. L-a menținut pe bărbatul în vărstă de 30 de ani, nemișcat, sprijinindu-i capul și încercând să-l liniștească, până la sosirea echipajului medical.

Și asta nu e singura faptă bună facută de pompierul hunedorean. În urmă cu cinci ani, Paul a salvat viața unui băiat de 16 ani, care după ce s-a izbit cu motocicleta de gardul unei clădiri, a ajuns în stare critică, cu o plagă deschisă la cap și alte răni grave la picioare și la brațe.

În acea zi, intervenția lui rapidă și corectă, compresiunea făcută pe plagă, a fost decisivă, făcând diferența dintre viață și moarte. Felicitări, Paul! Este un exemplu de bunătate și colegii se mândresc că face parte din frumoasa familie a salvatorilor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.